Dnevni boravak

Razvojni put INTERMODA d.o.o. Zadar, sažet u jednoj rečenici bio bi: od proizvođača gornjih djelova obuće do jednog od najvećih domaćih trgovačkih lanaca prodaje namještaja i opreme za dom te renomirane hotelske kuće.

Tvrtka je službeno osnovana 29. svibnja 1990. godine. Nastala je kao zajednička tvrtka sa stranim partnerom čija je osnovna djelatnost bila proizvodnja gornjih djelova obuće za stranog partnera. Međutim, već iduće godine, zbog ratnih zbivanja na ovom području, proizvodnju nije bilo moguće nastaviti i Intermod se u svojoj poslovnoj politici potpuno okreće trgovačkoj djelatnosti namještajem i ostalom opremom za kućanstvo. U početku svoju djelatnost Intermod obavlja u vlastitom prostoru na mjestu sadašnjeg servisa automobila bivšeg Zadarkomerca, a zatim djelatnost širi na područje grada u prostorima Slovenijalesa kao njihov strateški partner. Od sredine devedesetih poslovna politika usmjerava se isključivo na razvoj vlastite prodajne mreže i to na širem području Dalmacije, te Zagreba. 1996. godine otvoren je maloprodajni salon u Zadru, odnosno robni centar INTERMOD, koji i danas predstavlja srce trgovačke djelatnosti društva i još uvijek je jedan od renomiranih prodajnih mjesta namještaja na ovom području.

Tijekom slijedećih godina sagrađen je prodajni centar u Dugopolju, te kupljen jedan kat robne kuće u Dubrovniku. Paralelno s vlastitim investicijskim projektima, trgovačka djelatnost društva širila se unajmljivanjem poslovnih prostora i to u Makarskoj i Opuzenu, a danas mreža prodajnih mjesta pokriva gotovo cijelu Hrvatsku: Pula, Rijeka, Zagreb, Našice, Vinkovci, Brač, Orebić, Metković.

Tijekom 2001. godine realizirana je kupnja hotela PINIJA, čime se osnovna djelatnost društva širi na turističko-ugostiteljsku djelatnost. U trenutku kupnje, odnosno pripajanja, hotel je bio gotovo potpuno devastiran i sve investicijske aktivnosti bile su usmjerene na renoviranje hotela za komercijalnu upotrebu, tako da je već iduće godine hotel dobio kategoriju 3 zvjezdice. Od 2002. svake godine u hotel se vrše znatna ulaganja, da bi sve to 2009. godine rezultiralo dobivanjem 4 zvjezdice za hotel i sve popratne sadržaje.

Danas je INTERMOD stabilna tvrtka uz solidnu likvidnost što je postignuto kontrolom i racionalizacijom troškova, te financiranjem gore spomenutih investicija prvenstveno iz vlastitih izvora.

INTERMOD zapošljava do 220 radnika, ovisno o dijelu godine s obzirom na sezonski karakter turističke djelatnosti.